Cup Cream – OREO

A Poharas sütik lassan Orsamorzsa védjeggyé válnak. Imádom. Több szempontból is. A kísérletezgetést a krémek között, az így kapott ízkavalkádot, a “dekorációt” és persze az utána kapott elismerések bezsebelését is.

Az eljárás menete annyiban különbözik, hogy a Barna krém ez esetben, Hupikék színben pompázik. Ennek eléréséhez a Desszertmester boltban vásároltam, úgynevezett ‘Light Blue Candy Buttons’-t, ami gyakorlatilag úgy “működik”, mint a csokoládé. Ízre tökéletesen megegyezik a fehércsokoládéval. Tehát felolvasztottam gőz fölött és hozzákevertem a Fehér ‘alap’ krém feléhez.

IMG_0727

Oreo Cupcream

 

IMG_4563

Light Blue Candy Button Cupcream with Oreo

Hozzávalók és Elkészítés:

 IMG_0711

Oreo

/megjegyzés: A képen is jól látszik, hogy 1 doboz Oreo kevésnek bizonyult. Gyorsan leugrottam az “éjjelnappaliba”, – mivel vasárnap nincs nyitva normális bolt – de csak ilyen kiszerelést kaptam, természetesen horror áron. A kekszet negyedekbe tördeljük. Ez adja majd meg a pohárkrém ‘vázát’. Ezt szórjuk a rétegek közés és ezzel is díszítjük ki a végén. A tapasztalatom az, hogy ezt a fajta pohárkrémet frissen ajánlott fogyasztani, mert a keksz nagyon megszívja magát és szottyos lesz.

Oreos Milka

/megjegyzés: Szerintem 1 tábla elég, ha csak nem akarunk komplett cukormérgezést kapni. Szinte kis mini kockákra felvagdossuk.

Nesquik Csokiszirup

ezt csak kikészítjük, ez kerül majd a ‘barna krémbe’.

“fehér krém”:

IMG_0709

330 g görög natúr joghurt

250 ml hulala habtejszín

2 ek porcukor

1 csomag vaníliáscukor

Ezt a krémet összedolgozzuk és “elfelezzük”.

megjegyzés: Kicsivel több legyen a fehér krém, mint a csokis, hiszen a csokisat még higítani fogjuk.

Majd a felezést követően a fehér krémbe 1 citrom reszelt héját is hozzáadjuk.

“barna krém”:

A megmaradt még fehér krémbe kb 3-4 ek nesquik csokiszirupot keverünk, ki milyen csokisan szereti.

IMG_0710

És jöhet is az összeállítás. Alulra szórjuk a más széttördelt oreot. Ezt nyakonöntjük a fehér krémmel. Rászórjuk az oreos milkát majd jöhet a csokis krém és végül a maradék keksz csoki kombó. Természetesen ahány ház, annyi szokás, ez csak egy lehetséges útmutató. Én ezért imádok poharas sütit kreálni, mert kiélhetem a kreativitásomat:)